Skip to main content

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας κ.κ. Πέτρος Σαμαράς, Γενικός Γραμματέας και Αναστάσιος Ντούγκας Ταμίας

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με συνεργάτες του, την Πέμπτη 2 Μαίου 2019. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας Πέτρος Σαμαράς, Γενικός Γραμματέας και Αναστάσιος Ντούγκας Ταμίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ.Θ. έθεσαν στον περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τα θέματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα (όπως Φ.Π.Α. και ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και την ανάγκη προάσπισης του Κράτους Δικαίου σε κάθε μορφή του. Ειδικότερα συζητήθηκε η ανάγκη παραχώρησης του κτιρίου ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στις υπηρεσίες των δικαστηρίων, γεγονός που όχι μόνο θα έδινε πνοή στην καθημερινή λειτουργία και εξυπηρέτηση αλλά θα αναβάθμιζε γενικότερα και την εικόνα που έχει για αυτές ο πολίτης.  Σε αυτό το πλαίσιο, εντάχθηκε και η ανάγκη ρύθμισης της κυκλοφορίας έμπροσθεν του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και η ανάπλαση όλης της περιοχής γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με στόχο τη δημιουργία μίας νέας πλατείας Δικαστηρίων, με εύκολη πρόσβαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τα θέματα που τέθηκαν και διαβεβαίωσε ότι, στο βαθμό που τα προβλήματα αυτά εντάσσονται στα θέματα της περιφέρειας, θα σταθεί αρωγός ώστε να συμβάλλει στο να επιτευχθούν οι στόχοι που θα αναβαθμίσουν το δικηγορικό λειτούργημα, προς όφελος τόσο του δικηγόρου όσο και του πολίτη.