Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στην πορεία των φοιτητών (vid)

Δακρυγόνα και μολότοφ πέριξ του Διοικητηρίου και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στην πορεία των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Διοικητήριο, όπου είχε φτάσει η πορεία των φοιτητών που διαδήλωναν ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Ομάδα φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο ΥΜΑΘ προσπάθησε να ανέβει προς το δρόμο δεξιά του Διοικητηρίου, όταν εμποδίστηκε από αστυνομικούς. Τα αίματα άναψαν, έπεσαν δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για λίγη ώρα σε δρόμους γύρω από το Διοικητήριο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε μια προσαγωγή.

Στη συνέχεια μέλη φοιτητικών συλλόγων και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου επανασυντάχθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, με στόχο να διαλυθούν.


Πέντε λεπτά αργότερα, επικράτησε ένταση και στο άγαλμα του Βενιζέλου, όταν διαδηλωτές αντέδρασαν βλέποντας ομάδα αστυνομικών, που βγήκε από το Καπάνι, να συντάσσεται. Τρία περίπου άτομα πέταξαν πέτρα κατά πάνω τους με αποτέλεσμα να αρχίσουν ξανά μικροεπεισόδια με μολότοφ από τους διαδηλωτές και κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς. Ακολούθησε μικρό κυνηγητό σε δρόμους πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου.

Η κατάσταση αυτή την ώρα έχει εκτονωθεί.