Skip to main content

Επεισόδιο Βαρουφάκη με δημοσιογράφο του Mega: «Τελείωνε» (vid)

Διαλεκτική αντιπαράθεση μεταξύ ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού και του πρώην ΥΠΟΙΚ με αφορμή τους κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, και του ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασσόπουλου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του κινήματος DiEM 25 χθες βράδυ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Π. Βαλασσόπουλος, παίρνοντας τον λόγο, απευθύνθηκε στον πρώην ΥΠΟΙΚ, προσάπτοντάς του ολική ευθύνη για την επιβολή των capital controls στην Ελλάδα, εξαιτίας των οποίων ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να λάβει, όπως είπε, τον μισθό του.

Αναλυτικά ο έντονος διάλογος των δύο ανδρών:

Βαλασσόπουλος: Στην Ελλάδα έχουμε τα capital controls. Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.
Βαρουφάκης: ...Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.
Βαλασσόπουλος: Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.
Βαρουφάκης: Εχετε ένα λεπτό. Εξαντλείτε τον χρόνο σας.
Βαλασσόπουλος: Οχι, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου εξαιτίας των capital controls...
Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα τι λέτε. Θα απαντήσω. Πρέπει να σεβαστείτε τους κανόνες και τον χρόνο όλων.
Βαλασσόπουλος: Θέλω να πω...
Βαρουφάκης: Σας παρακαλώ, βουλώστε το! Δεν φταίω εγώ που δεν παίρνετε τον μισθό σας στην Ελλάδα...
Βαλασσόπουλος: Πολλοί Ελληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών.
Βαρουφάκης: Εντάξει, ο επόμενος...

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 3:16':10'' του βίντεο που ανήρτησε το ThePressProject, με ολόκληρη την ομιλία-παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη: