Skip to main content

Επιστολή Βερβεσού στη CCBE για δικηγόρο των χούλιγκαν της Ντιναμό - «Να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του»

«Οι δηλώσεις αυτές εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία»

Επιστολή προς τον πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) απέστειλε o πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός σχετικά με τις δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου για τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ

Όπως σημειώνει στην επιστολή ο κ. Βερβεσός, «οι δηλώσεις αυτές εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία». 

Ο ίδιος ζητά από τον πρόεδρο της CCBE να απευθυνθεί στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, Θύματος τυφλής οπαδικής βίας, είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Κροάτη ∆ικηγόρού Νταβορίυ Κάρατσιτς οι οποίες απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, καθώς παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες που διέπουν την άσκησή του όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία και δεοντολογία. 

Οι δηλώσεις αυτές εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία.

Κατόπιν αυτών παρακαλώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να απευθυνθείτε στον οικείο ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας πού είναι μέλος του CCBE προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τον και να λάβει επίσημα θέση επ’ αυτού ο εθνικός ∆ικηγορικός Σύλλογος της Κροατίας». 

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος Davorin Karačić, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε τους οπαδούς της ΑΕΚ «ανθρώπινα αποβράσματα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «πήραν αυτό που ήθελαν».