Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΒΕΘ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ SALES & LEASE BACK

Είναι απαραίτητη η λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία θα απαγορεύονται για δύο χρόνια, οι αναγκαστικές εκτελέσεις, αναφέρει το ΕΒΕΘ.

Τη στήριξη του τουριστικού κλάδου στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών μισθώσεων (sales & lease back) ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, καταρτίστηκε έπειτα από σχετικά αιτήματα, που κοινοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο από επιχειρήσεις-μέλη του.

Ειδικότερα, στην επιστολή σημειώνεται πως «είναι κρίσιμο το θέμα, που αφορά τη μεταχείριση των συμβάσεων sales & lease back και των έννομων συνεπειών που προκύπτουν μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ 68/20.03.2020 και επομένων, που ρυθμίζουν θέματα μείωσης των καταβλητέων μισθωμάτων για όσες επιχειρήσεις υποχρεώνονται σε αναστολή λειτουργίας».

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της δεινής πραγματικότητας, στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος του τουρισμού, χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε μέτρα, με τα οποία θα αποτραπεί η εμφάνιση αυτοτροφοδοτούμενων μυωπικών αντιδράσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Όπως τονίζουν διακεκριμένοι οικονομολόγοι, θα πρέπει να καταβληθεί πάσα προσπάθεια να αποφευχθούν πτωχεύσεις επιχειρήσεων, που συνεπάγονται απαξίωση και καταστροφή, του επενδυμένου κεφαλαίου. Ο κίνδυνος αυτός, διαγράφεται εντονότερος, στον κλάδο του τουρισμού. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία θα απαγορεύονται για δύο χρόνια, οι αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων που πλήττονται. Έτσι μόνο, θα παρωθηθεί δραστικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην εξεύρεση άλλων λύσεων, συμβάλλοντας στη διατήρηση του επιχειρηματικού ιστού της χώρας», καταλήγει η σχετική επιστολή του ΕΒΕΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ