Skip to main content

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λήγει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων

Μέχρι χθες το μεσημέρι οριστική αίτηση για ένταξη στον 2ο τρέχοντα κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είχαν υποβάλει 123.637 επιχειρήσεις.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής του προγράμματος ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και όλες οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, όπως μικρά καταστήματα λιανικής, περίπτερα, πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί κ.λπ., μπορούν να λάβουν χρηματοδοτική ενίσχυση από το Δημόσιο με ευνοϊκούς όρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι τις 12.00 χθες το μεσημέρι οριστική αίτηση για ένταξη στον 2ο τρέχοντα κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είχαν υποβάλει 123.637 επιχειρήσεις.

Με δεδομένο ότι μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις που είναι δυνητικά δικαιούχοι της χρηματοδοτικής ενίσχυσης ξεπερνούν τις 200.000, το υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους δεν έχουν ήδη υποβάλει οριστική αίτηση να σπεύσουν να το κάνουν έως σήμερα Παρασκευή τα μεσάνυχτα.