Skip to main content

Επιστροφή χρημάτων από την απόσυρση Ι.Χ στη Λάρισα

Από μεθαύριο Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009, αρχίζει η διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών για την καταβολή των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης των αυτοκινήτων.
Από μεθαύριο  Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009, αρχίζει η διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών για την καταβολή των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης των αυτοκινήτων.συγκέντρωσης δικαιολογητικών για την καταβολή των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης των αυτοκινήτων. Οι περίπου 3500 δικαιούχοι στο νομό Λάρισας μπορούν να προσέρχονται καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή 8πμ-2μμ) στη νομαρχία Λάρισας και να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους. Η νομαρχία Λάρισας, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες μεταβαίνοντας στη Διεύθυνση Μεταφορών στην Τερψιθέα, με εντολή του νομάρχη, κ. Λουκά Κατσαρού, ορίζει τα ακόλουθα:
Πρώτον: Να λειτουργήσει  ειδικό Γραφείο μέσα στο Κτίριο της Νομαρχίας  όπου θα μπορούν να προσέρχονται  οι πολίτες για να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους. Πρόκειται για το Γραφείο 264, που βρίσκεται στη Β’ Πτέρυγα (από την πλευρά της οδού Βελή  ), στο 2ο όροφο.
* Εννοείται ότι δικαιολογητικά θα μπορούν να υποβάλλουν και στη Διεύθιυνση Μεταφορών, στην Τερψιθέα, για όσους είναι πιο βολικό από πλευράς αποστάσεων να προσέρχονται εκεί.
Δεύτερον: Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία, καθορίστηκε να προσέρχονται οι πολίτες σταδιακά, ανά εβδομάδα, με βάση την ημερομηνία που απέσυραν το αυτοκίνητο τους (αναγράφεται στο χαρτί της απόσυρσης που έλαβαν)
Συγκεκριμένα:
-Όσοι απέσυραν το αυτοκίνητο τους από 28 Σεπτεμβρίου 2009 έως και 5 Οκτωβρίου 2009 καλούνται να προσέλθουν την πρώτη εβδομάδα, δηλαδή 7- 11 Δεκεμβρίου.
-Όσοι απέσυραν μεταξύ 6 Οκτωβρίου και 10 Οκτωβρίου να προσέλθουν από 14 έως 18 Δεκεμβρίου
-Όσοι απέσυραν μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 15 Οκτωβρίου να προσέλθουν από 21 έως 24 Δεκεμβρίου.
-Όσοι απέσυραν μεταξύ 16 Οκτωβρίου και 20 Οκτωβρίου να προσέλθουν από 28 έως 31 Δεκεμβρίου.
-Όσοι απέσυραν μεταξύ 21 Οκτωβρίου και 25 Οκτωβρίου να προσέλθουν από 4 έως 8 Ιανουαρίου 2010.
-Όσοι απέσυραν μεταξύ 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου να προσέλθουν από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2010.
* Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών διευκρινίζονται και τα ακόλουθα:
1. Η Νομαρχία δεν καταβάλλει χρήματα, απλώς συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά. Τα χρήματα θα καταβληθούν στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς των δικαιούχων μέσω ΔΟΥ, αφού γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι δικαιολογητικών. Επ’ αυτού θα υπάρξουν αργότερα ανακοινώσεις
2. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του νομού Λάρισας, κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία υποβολής των δικαιολογητικών, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση και τον καλύτερο έλεγχο των στοιχείων της υποβαλλόμενης αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης να έχουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας στην οποία θα κατατεθεί το ποσό.
3. Σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του νομού έχουν αποσταλεί σχετικές αιτήσεις - υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες μπορούν να προμηθεύονται οι συναλλασσόμενοι πολίτες.
4. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους υπαλλήλους Μόκα - Κάσση Μαίρη, τηλ. 2413-511547, Παπατζέλου Άννα, τηλ. 2413-506264 και  Τσιγκλιφής Κωνσταντίνος τηλ. 2413-511517.