Skip to main content

Επιτάχυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Σε 18 χρόνια θα ολοκληρωθεί η μεταφορά προσφύγων από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες , αν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Σε δεκαοχτώ χρόνια θα ολοκληρωθεί η μεταφορά των προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες , αν οι διαδικασίες μεταγκατάστασης συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό τονίζει σε πρόσφατη έκθεση της η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει τη χώρα μας «αποθήκη ψυχών», καθώς σχεδόν 60.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, και κάνει λόγο για «άθλιες συνθήκες διαμονής».

Στην έκθεση της αναφέρει ακόμα ότι, παρά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ το 2015 να φιλοξενήσει η Ευρώπη 120.000 πρόσφυγες, μέχρι σήμερα πολλές χώρες έχουν πάρει λιγότερο από το 5% του αριθμού των προσφύγων που είχαν δεσμευτεί να αναλάβουν ενώ υπάρχουν χώρες που ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε έναν άνθρωπο.

Τέλος, η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ελλάδα να βελτιώσει τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και τις ευρωπαϊκές χώρες να επιταχύνουν τις διαδικασίες μετεγκατάστασης.