Skip to main content

Επιταχύνονται οι διαδικασίες «απεξάρτησης» της ΕΣΥΕ

Οι πληροφορίες της voria.gr αναφέρουν ότι η ρύθμιση για την ανεξαρτητοποίηση της υπηρεσίας, ως προς τις βασικές της αρχές, βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογίζονταν θα δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών τη ρύθμισή του σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ και τη λειτουργία της ως τρίτης Αρχής.

 Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι οι βασικές κατευθύνσεις της ρύθμισης είναι ήδη έτοιμες και δεν αποκλείεται να δωθούν στη δημοσιότητα στο αμέσως προσεχές διάστημα για διαβούλευση. Θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την απεξάρτηση της ΕΣΥΕ από το οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ιδιαίτερη πρόβλεψη θα γίνεται για τους εργαζόμενους σε αυτή. Ως γνωστόν, οι τελευταίοι αντιδρούν στην αποσκίρτιση της υπηρεσίας τους, καθώς θεωρούν ότι θα θιχτεί και ο χαρακτήρας της εργασίας τους. Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όμως, διαβεβαιώνεται ότι τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται, οπότε δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας. Άλλωστε, μιας μορφής επίβλεψη της Αρχής θα εξακολουθήσει να έχει το υπουργείο, όπως και η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία θα αναλάβει ενεργότερο ρόλο και σε αυτό το μέτωπο. Ηδη, η ΤτΕ ηγείται της προσπάθειας που γίνεται για την απογραφή της οικονομίας, η οποία ξεκίνησε τις πρώτες διερευνητικές εργασίες της.