Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019
x

ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΡΗ: ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Οι Άκης Βάβαλης, Σάκης Παντελίδης και Αλέκος Ράντος έδωσαν το στίγμα τους για την ομάδα και της νέας σεζόν και τον βαθμό ετοιμότητας του ρόστερ.

Το… στίγμα τους για τον Άρη της νέας σεζόν και τον βαθμό ετοιμότητας του ρόστερ, έδωσαν οι τρεις άμεσοι συνεργάτες του Σάββα Παντελίδη στο προπονητικό τιμ.

Ο βοηθός του, Άκης Βάβαλης, ο γυμναστής, Σάκης Παντελίδης και ο εκπαιδευτής των τερματοφυλάκων, Αλέκος Ράντος, μίλησαν στη «Metrosport» και ανέλυσαν το πλάνο του Έλληνα προπονητή, τα «θέλω» τους για τη νέα σεζόν καθώς επίσης και για τις επικείμενες αναμετρήσεις με την ΑΕΛ Λεμεσού και το κατά πόσο η ομάδα θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού αγώνα.

-Πώς κυλάει η προετοιμασία και σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα;

Α. Βάβαλης: «Είμαστε σε ένα ικανοποιητικό για την εποχή επίπεδο. Οι απουσίες κάποιων παικτών και λίγο οι ελλείψεις επηρέασαν το πρόγραμμά μας, πιστεύω όμως ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνουμε το ποσοστό ετοιμότητας και μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι δεν θα πω ότι θα είμαστε στο 100% αλλά σίγουρα σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο».

-Πόσο σημαντικό είναι το θέμα της διαχείρισης σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας;

Σ. Παντελίδης: «Οι καθυστερημένες αφίξεις παικτών είναι δύσκολος συνδυασμός και δημιουργούν ένα διαφορετικό status. Εάν το συνδυάσουμε και με το ότι η προετοιμασία δεν είναι επτά εβδομάδων αλλά μικρότερη, σίγουρα εμπεριέχει δυσκολία. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα με τα τεχνολογικά μέσα να ελέγχουμε την προπόνηση. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο τέλος εκεί που επιθυμούμε».

-Σε τι επίπεδο ετοιμότητας θα είναι η ομάδα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια;

Σ. Παντελίδης: «Είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι θα είναι 100% έτοιμη, είναι μικρό το διάστημα της προετοιμασίας. Σκεφτείτε π.χ. ότι ο Σάσα θα έχει μόλις 15 μέρες μπροστά του. Το πλάνο που έχουμε εκπονήσει βέβαια δεν περιλαμβάνει να είμαστε έτοιμοι μόνο στα παιχνίδια με τη Λεμεσό, αλλά να έχουμε διάρκεια».

-Από τη διάθεση και τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών υπάρχει ικανοποίηση;

Σ. Παντελίδης: «Οσον αφορά τον όγκο των τρεξιμάτων είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για την εποχή. Δεν θα μπω σε νούμερα, αλλά μιλάμε για αποστάσεις που καλύπτονται δύσκολα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου και πρέπει να εκμεταλλεύονται το κάθε δευτερόλεπτο της προπόνησης».

«Ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι εγωιστής»

-Κόουτς, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τερματοφύλακες;

Α. Ράντος: Κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Φέτος υπάρχει και η πίεση του χρόνου για να είναι η ομάδα έτοιμη στις 25 του μήνα και μερικές φορές αυτή η πίεση σε κάνει να παραμελείς πράγματα και να μην έχεις την ελευθερία των κινήσεων. Χρειάζεται υπομονή, ι είναι δύσκολο να μοντάρεις μία ομάδα τόσο γρήγορα. Εκτιμώ όμως ότι θα είναι έτοιμος ο Αρης τη στιγμή που πρέπει. Σε ότι αφορά τους τερματοφύλακες, ο Κούεστα είναι καλός, έμπειρος και με πολλές δυνατότητες. Είχε την ατυχία με τον τραυματισμό, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είναι τόσο σοβαρός όποτε θα δουλέψουμε για να είναι έτοιμος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Έμαν είναι εξελίξιμος, θα βοηθήσει. Ο Αρης φέτος θα έχει μία δυάδα πολύ δυνατή, θα ήθελε κάθε ομάδα να την έχει στο ρόστερ της».

-Αν χρειαστεί ο Έμαν στο πρώτο ματς με τη Λεμεσό, μπορεί να ανταπεξέλθει;

«Μπορεί. Είναι σοβαρός στο παιχνίδι του, σταθερός και δουλεύει πολύ. Σίγουρα θα κάνει και τα λάθη του, αλλά την προκειμένη στιγμή είναι έτοιμος και σε καλή κατάσταση για να βοηθήσει.

-Επηρεάζουν καθόλου τα οκτώ γκολ που δέχτηκε η εστία του Αρη στα δύο φιλικά προετοιμασίας;

«Αν δεν δεχόταν γκολ εμείς τι δουλειά θα κάναμε (γέλια); Πάντα είναι πρόβλημα για τον τερματοφύλακα, είτε είναι πολλά είτε λίγα. Πρέπει να είναι εγωιστής, κι ένα γκολ να δεχτεί και να κερδίσει η ομάδα του αυτός θα πρέπει να προβληματίζεται. Τα φιλικά είναι για να διορθώνεις πράγματα και εμείς έχουμε ακόμα να διορθώσουμε αρκετά, γι αυτό και με βλέπετε να ουρλιάζω στις προπονήσεις. Σε κάθε προπόνηση θέλω κάποιος να κερδίζει κάτι για το δικό του καλό».

Ο Ιντέγε, ο Σούντγκρεν και ο Μπρούνο Γκάμα

-Αγωνιστικά να περιμένουμε φέτος κάτι διαφορετικό;

Α. Βάβαλης: «Δεν πρέπει ποτέ να μένεις στα ίδια. Πάντα προσθέτεις ή αφαιρείς πράγματα, ανάλογα με τον αντίπαλο, την κατάσταση της ομάδας σου. Η προετοιμασία –αν και κοφτή- θα μας δώσει τον χρόνο να δουλέψουμε και σε κάποια άλλα πράγματα, όπως έναν ακόμα σχηματισμό ως εναλλακτικό πλάνο δράσης».

-Από τα νέα πρόσωπα στην ομάδα, όπως είναι π.χ. ο Ιντέγε και ο Ντουάρτε, πότε να περιμένουμε να βρουν ρυθμό;

Σ. Παντελίδης: «Σε μία προετοιμασία ο όγκος δουλειάς πάντα είναι πολύ μεγάλος, πολύ περισσότερο δε για τα παιδιά που προέρχονται από αποχή (βλ. Ιντέγε). Ενδεχομένως μέσα στην χρονιά ο Μπράουν, με αυτόν τον όγκο της δουλειάς, να βγάλει κούραση. Αυτό που προσπαθούμε είναι να έχουν όλοι μια φρεσκάδα στα πρώτα παιχνίδια και να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση στη διάρκεια της χρονιάς»

-Διαφορετική περίπτωση βέβαια είναι ο Σούντγκρεν, που έρχεται «γεμάτος» με συμμετοχές. Γι’ αυτόν ο φόβος είναι για πιο μετά;

Σ. Παντελίδης: «Πότε δεν μπορείς να είσαι απόλυτος στο ποδόσφαιρο, είναι καθαρά και θέμα οργανικό, τι προσαρμογές μπορεί να κάνει ο οργανισμός του, ένα σύμπλεγμα παραγόντων που δεν μπορεί τώρα να μας οδηγήσει στο απόλυτο, ούτε να δώσουμε χρονικό ορίζοντα. Το σίγουρο είναι ότι τώρα θα έχει ρυθμό, κάτι που αυτή την περίοδο έχουν ελάχιστοι».

Α. Βάβαλης: «Το νοητικό επίπεδο κάθε ποδοσφαιριστή είναι το πιο σημαντικό για την αφομοίωση της τακτικής. Επειδή έχει παίξει σε διαφορετικούς σχηματισμούς και τα κατάφερε με την ίδια επιτυχία, οι κινήσεις και ο τρόπος που λειτουργεί είτε στην 3άδα είτε στην 4άδα είναι υποδειγματικός οπότε και στο τακτικό κομμάτι δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Επειδή είναι ίσως το μοναδικό παιδί που θα μπορεί να ακολουθήσει 100% θα είναι και ο πρώτος που θα μπορέσει να προσαρμοστεί απόλυτα σε αυτό που θέλουμε».

-Τον Μπρούνο Γκάμα πότε θα αρχίσετε να τον υπολογίζετε;

Α. Βάβαλης: «Επειδή μιλάμε για αποκατάσταση χιαστού και η ηλικία παίζει τον ρόλο της, θεωρώ ότι πρέπει να περάσει τουλάχιστον ακόμη ένα δίμηνο για να μπορεί να είναι έτοιμος να μας βοηθήσει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ