Skip to main content

Επίθεση Γιώργου Τσίπρα σε Αχτσιόγλου: Ένα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο, «μένω μέχρι να φύγω»

Ο Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ένας απολογισμός

«Ένα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο, μένω μέχρι να φύγω», τόνισε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το μένω μέχρι να φύγω δεν υπάρχει» και ότι «πρέπει να λήξει αυτό το ανώμαλο καθεστώς».

«Χώρος στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε για όλους και για όσους ήδη έχουν αποχωρήσει, δηλαδή ένα τμήμα της “Ομπρέλας” που αποχώρησε, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος, χώρος υπάρχει και για τους συντρόφους που είναι τώρα, αρκεί βέβαια να πάμε μια συντεταγμένη πορεία από εδώ και πέρα, είπε αρχικά.

«Πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση μιας καθόλα δημοκρατικής εκλογής»

«Η κατάσταση που υπήρξε μέχρι τώρα ήταν πρωτοφανής και ανώμαλη. Δεν μας κάνει καλό, μας ζημιώνει. Είναι φανερό αυτό, φαίνεται και δημοσκοπικά, και πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε καταρχάς αμφισβήτηση μιας καθόλα δημοκρατικής εκλογής, αυτό είναι το νούμερο ένα. Και οι διαφωνίες, διαφορετικές απόψεις που πάντα θα υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να συζητηθούν στην πορεία προς το Συνέδριο» εξήγησε στη συνέχεια.

«Έχουμε προέλθει από μια μεγάλη ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό τι έφταιξε. Είναι πολύ βασικό αυτό, έπρεπε να το έχουμε κάνει πιο ουσιαστικά και το 2019, κατά τη γνώμη μου δεν έγινε, και κυρίως να δούμε ποια ζητήματα και με ποιον τρόπο θα ανοίξουμε ενόψει και του συνεδρίου και κυρίως των ευρωεκλογών και της πορείας προς τις επόμενες βουλευτικές.