Skip to main content

Επιτέθηκαν σε αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ - Τράβηξε πιστόλι (vid)

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ομάδα ατόμων βγήκε από τη Σχολή κι επιτέθηκε με πέτρες σε μοτοσυκλετιστές της ΔΙ.ΑΣ. που περνούσαν από την περιοχή.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε διερχόμενο δικυκλιστή, ο οποίος, όπως απεδείχθη ήταν ένας ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, τον οποίο οι δράστες φαίνεται ότι αναγνώρισαν από διακριτικά της στολής του που φόραγε κάτω από τα πολιτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός πήγε στην ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να παραλάβει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αναγκάστηκε να προτάξει το υπηρεσιακό του πιστόλι, στη θέα του οποίου οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν και έτσι κατάφερε να απεγκλωβιστεί.

Οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν το περιστατικό.

Η διμοιρία που έσπευσε στο σημείο, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, δέχθηκε και αυτή επίθεση από την ίδια ομάδα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ο αστυνομικός, ο οποίος και νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από τριάντα περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».