Skip to main content

Επίθεση ΝΔ σε ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συντάξεις: Ανακριβές όργανο προπαγάνδας

Είναι αδιανόητο η διοίκηση του ΑΠΕ να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων, καταγγέλλει η ΝΔ.

«Όργανο προπαγάνδας» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νέα Δημοκρατία, διαψεύδοντας τηλεγράφημα του πρακτορείου που αναφέρει ότι η αντιπολίτευση ενημερώθηκε από τους θεσμούς για το ενδεχόμενο ακύρωσης του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης της ΝΔ με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι δανειστές δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους και έκτοτε, δεν υπήρξε καμιά άλλη συνάντηση ή ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους θεσμούς.

«Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», σημειώνει η ΝΔ.

Αναφέρεται επίσης ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, δεν ψηφίστηκε από τη ΝΔ αλλά με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ —ΑΝΕΛ και υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ προ διμήνου, κατέθεσε τροπολογία για να μην εφαρμοστεί το μέτρο, την οποία ωστόσο απέρριψε η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.
 
Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς
 
Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».