Skip to main content

Επιτυχής η πρώτη φάση της AMK στην Παγκρήτια Τράπεζα

Συγκέντρωση 69,171 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου κάλυψης ύψους 61 εκατ. ευρώ - Παρατείνεται η διαδικασία της ΑΜΚ για την πλήρη κάλυψη του στόχου

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Αύξησης Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, με τη συγκέντρωση 69,171 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών ύψους 61 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η τράπεζα, η νέα κεφαλαιακή της βάση είναι πλέον ιδιαίτερα ισχυρή, αποτελούμενη τόσο από επενδυτές της Κρήτης όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες από τους φορείς του τόπου και τις παραγωγικές τάξεις, οδήγησαν σε ουσιαστική ανταπόκριση στην αύξηση του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η τράπεζα να καταφέρει να διατηρήσει το συνεταιριστικό της χαρακτήρα ώστε, θωρακισμένη και αυτόνομη, να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

Μετά την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) του παραπάνω ποσού, η τράπεζα αποφάσισε να παρατείνει την διαδικασία Αύξησης Κεφαλαίου προς την κατεύθυνση της πλήρους κάλυψης του στόχου.