Skip to main content

Επίτροποι του υπ. Οικονομικών σε όλα τα υπουργεία σύντομα...

Η εισήγηση γίνεται από το οικονομικό επιτελείο, στη λογική του αγγλοσαξωνικού μοντέλου, για την πάταξη της σπατάλης στο δημόσιο τομέα
Επίτροπος του υπουργείου Οικονομικών θα εγκατασταθεί από τις αρχές του νέου έτους σε κάθε υπουργείο. Αντικειμενικός του στόχος θα είναι να παρακολουθεί την ροή και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, κατά τα πρότυπα του αγγλοσαξωνικού συστήματος.

Το μοντέλο κρίθηκε απαραίτητο να εφαρμοσθεί και στη χώρα μας, καθώς οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εκτιμάται ότι θα επέτρεπε και πάλι παρασπονδίες. Με την προοπτική αυτή θεωρείται δεδομένο ότι θα αντιδράσουν αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης και ήδη ορισμένοι από αυτούς φρόντισαν να καταστήσουν το Μέγαρο Μαξίμου κοινωνό αυτής της δυσαρέσκειας τους.

Όμως, μετά από την απόλυτη κάλυψη που παρείχε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο θεωρείται από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μην υλοποιηθεί το μέτρο που εισηγείται ο ίδιος ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ως το μόνο ικανό να βάλει ένα τέλος στις σπατάλες του Δημοσίου. Οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.