Skip to main content

Εποχή Ρικ Πιτίνο στην Εθνική Ελλάδος - Οι πρώτες του δηλώσεις

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τα βρήκαν σε όλα για τον πάγκο της Εθνικής

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο εκλεκτός της ΕΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μπάσκετ των Ανδρών, καθώς συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο έμπειρος Αμερικανός τεχνικός θα προσπαθήσει να στείλει τη «γαλανόλευκη» στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει και άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις πριν το προολυμπιακό τουρνουά, καθώς τον Φεβρουάριο του 2020 θα κληθεί να δώσει παιγνίδια για τα προκριματικά του Eurobasket 2021 oπου θα αντιμετωπίσει τις Λετονία, Βοσνία και Βουλγαρία. Στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, στον πάγκο θα παραμείνει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες τη Δευτέρα (11/11), αλλά είναι τιμή για εμένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Ανυπομονώ. Μόλις ανακοινωθούν οι όμιλοι (σ.σ των προολυμπιακών τουρνουά) θα παρακολουθήσω το βίντεο και θα ξεκινήσω δουλειά», δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο, για να συμπληρώσει:

«Είμαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησα πριν 10 λεπτά. Δεν θα προπονήσω την ομάδα τον Φεβρουάριο στους αγώνες των προκριματικών του Eurobasket, αλλά στο προολυμπιακό τουρνουά».