Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ FOOD FESTIVAL ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το φεστιβάλ εντάσσεται σε μια διαδικασία ουσιαστικής διατροφικής πολιτικής που δρομολογεί τη δημιουργία του Συμβουλίου Αστικής Διατροφικής Πολιτικής.

Το πρώτο food festival για χορτοφάγους αναμένεται να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Πέγκας σημείωσε πως το φεστιβάλ εντάσσεται σε μια διαδικασία πιο ουσιαστικής διατροφικής πολιτικής για την οποία δρομολογείται η δημιουργία του Συμβουλίου Αστικής Διατροφικής Πολιτικής (Thessaloniki Food Council).

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «θέλουμε να περάσουμε από τα χάπενινγκ και τις εκδηλώσεις, στις πολιτικές. Να μπορέσουμε δηλαδή να ενώσουμε αυτούς τους φορείς που έχουν μια παρέμβαση σε ό,τι αφορά τη διατροφική πολιτική της πόλης και να προχωρήσουμε στην παροχή λύσεων και προτάσεων με συμβουλευτικό τρόπο».

Πρόσθεσε, δε, πως η δημοτική αρχή επιθυμεί να προωθηθούν χορτοφαγικές και πιο υγιεινές πολιτικές, να διεξαχθεί συζήτηση για βιολογικά προϊόντα, αστικούς λαχανόκηπους και να γίνουν περισσότερες δράσεις με πρωτοβουλίες δημοτών.

«Θέλουμε επίσης να εντάξουμε αυτές τις κοινωνικές πολιτικές στα συσσίτια, τα κυλικεία και τους παιδικούς σταθμούς», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ