Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
x

'ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης για χιλιάδες φορολογούμενους φέρνουν η νομοθετική ρύθμιση για κατάργησή τους σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης, με απαλλαγές και εκπτώσεις για χιλιάδες φορολογούμενους φέρνουν η νομοθετική ρύθμιση για κατάργησή τους σε νοικοκυριά με χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα και η μείωση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι αλλαγές στα τεκμήρια ισχύουν για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν φέτος, με αποτέλεσμα όσοι έχουν μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, ενοίκια, τόκους, ή είναι άνεργοι να γλυτώσουν φόρο 26% και προκαταβολή 75%.

Παράλληλα, μειώσεις θα προβλεφθούν για εκείνους που διαμένουν σε δικό τους σπίτι ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη.

Ειδικότερα, απαλλαγές θα έχουν οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν μικρά εισοδήματα από τόκους, ενοίκια κλπ, εφόσον το άθροισμα των τεκμηρίων δεν ξεπερνά τα 9.550 ευρώ.

Με την ίδια κλίμακα, δηλαδή αυτή των μισθωτών - συνταξιούχων, για την οποία ισχύει το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ, και όχι με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, θα φορολογηθούν και όσοι έχουν πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, εφόσον δεν είναι επιτηδευματίες και το τεκμαρτό τους εισόδημα είναι έως 9.550.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ