Skip to main content

Εργαζόμενοι Δ. Θεσσαλονίκης: Κατσαρίδες και ποντίκια στην Πολεοδομία

Για «παντελή αδιαφορία της διοίκησης Μπουτάρη για τα προβλήματα των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Για την ύπαρξη κατσαρίδων και τρωκτικών στο κτήριο της Πολεοδομίας, στο οποίο καθημερινά εξυπηρετούνται πολίτες, προειδοποιούν εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφό της Επιτροπής Χώρου Δουλειάς, «οι κατσαρίδες εμφανίζονται καθημερινά στους χώρους εργασίας ενώ από τις 6/9/2016 εντοπίστηκαν και περιττώματα ποντικιών». Σύμφωνα με το έγγραφο αν και έχει υπάρξει ενημέρωση των αρμοδίων δεν έχει γίνει απεντόμωση - μυοκτονία.

Η παράταξη των εργαζομένων - Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία-  κάνει λόγο για «παντελή αδιαφορία της διοίκησης Μπουτάρη για τα προβλήματα των υπηρεσιών του δήμου και για απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε πολλές υπηρεσίες του δήμου, από τις ελλείψεις προσωπικού μέχρι τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εργασίας, τις ελλείψεις εργαλείων, μηχανημάτων κ.α.»

«Τα προβλήματα αυτά είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση και τη διοίκηση Μπουτάρη. Πολιτική που θέλει την απαξίωση και διάλυση των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών. Η λύση και αυτών των προβλημάτων δεν θα έρθει μόνο μέσα από την ανταλλαγή εγγράφων και τις συναντήσεις με τη διοίκηση, όπως πράττει η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση Μπουτάρη γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα. Η λύση θα δοθεί μόνο από τη διεκδίκηση και τη δράση των εργαζομένων» καταλήγει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ.