Skip to main content

Έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300 ιστιοπλόοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist

Αθλητές από 47 χώρες θα συγκεντρωθούν για μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 300 ιστιοπλόοι από 47 χώρες έχουν βάλει ήδη ρότα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist, που θα φιλοξενηθεί 15 με 22 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα στήριξης της διοργάνωσης έστειλε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης λέγοντας πως «με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα, η Καλαμαριά ανοίγει και πάλι πανιά, πρωταγωνιστώντας σε άλλη μία διεθνή διοργάνωση, που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο μας.

»Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Optimist θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες ευρωπαίους αθλητές να γνωρίσουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές της πόλης μας.

»Η στρατηγική της εξωστρέφειας που έχει χαράξει η διοίκησή μας, υποστηρίζοντας όλα τα διεθνή, πανευρωπαϊκά και πανελλήνια events αναδεικνύει την Καλαμαριά και την κατατάσσει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις που μπορούν να διεξάγουν σπουδαίες διοργανώσεις».

Υπενθυμίζεται πως οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχει το χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.