Skip to main content

Πανηγύρια Ερντογάν: Αντίο κύριε Κεμάλ, γράφουμε ιστορία - Η βούληση του έθνους μας είναι σιδηρά (video)

«Δείτε γύρω σας, γράφουμε Ιστορία», τόνισε μετά τη νίκη του ανεβασμένος επάνω σε πούλμαν της προεκλογικής εκστρατείας του ο Ερντογάν

Το πρώτο του επινίκιο μήνυμα, μετά την επικράτηση στις σημερινές εκλογές στην Τουρκία, έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, απευθυνόμενος σε οπαδούς του.

Ανεβασμένος πάνω σε ένα πούλμαν της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους, λέγοντας ότι «μας έδωσαν την ευθύνη να κυβερνήσουμε για ακόμα 5 χρόνια».

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του λαού, δήλωσε και ευχαρίστησε τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν.

Ο μόνος νικητής είναι η Τουρκία, τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρεί υπεύθυνο τον υποψήφιο Κιλιτσντάρογλου για τις κακές του επιδόσεις.

«Το έθνος μας μάς εμπιστεύτηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε από την οροφή ενός λεωφορείου που ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην οποία είχε συγκεντρωθεί ενθουσιώδες πλήθος.

«Θα τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις που δώσαμε στον λαό», τόνισε ο αρχηγός του κράτους δηλώνοντας ότι «κάθε εκλογή είναι μια αναγέννηση».

«Αυτές οι εκλογές έδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί να επιτεθεί στα κεκτημένα αυτού του έθνους».

Ο Ερντογάν είπε πολλάκις «αντίο κύριε Κεμάλ», ακολουθώντας σχετικό σύνθημα των οπαδών του. «Ευχαριστώ Θεέ μου που απάντησες στις προσευχές μας», είπε και πρόσθεσε: «Η βούληση του έθνος μας είναι σιδηρά».