Skip to main content

Ερντογάν: Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες - Πέτσας:Fake news

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς του Ταγίπ Ερντογάν, μόλις αυτός μίλησε για νεκρούς πρόσφυγες.

Σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Αθήνα για την αντίδρασή της μετά τις εξελίξεις στο προσφυγικό ενώ μίλησε για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά στα σύνορα, κάτι που ο Στέλιος Πέτσας, διέψευσε αμέσως.

«Η Αθήνα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο για το μεταναστευτικό. Οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες και τραυμάτισαν σοβαρά άλλον ένα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και μέσα σε λίγα λεπτά, ο Στέλιος Πέτσας του απάντησε κάνοντας λόγο για fake news και τουρκική προπαγάνδα.

«Δεύτερη φορά με σε λίγες ώρες, η Τουρκία χρησιμοποιεί fake news εναντίον της Ελλάδας. Δεν θα κουραστούμε να τους απαντάμε με την αλήθεια. Φυλάμε τα σύνορά μας και της Ευρώπης. Τελεία», έγραψε στα ελληνικά στο twitter ο κ.Πέτσας.

«Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα δεν έχουν πυροβολήσει εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να μπει στην Ελλάδα παράνομα», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε άλλη ανάρτηση στα αγγλικά στο Twitter και έκανε λόγο για «κραυγαλέα και εσκεμμένη παραπληροφόρηση».

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας είχε διαψεύσει τις πληροφορίες για νεκρό πρόσφυγα στα σύνορα, που είχαν μεταδώσει τα τουρκικά ΜΜΕ. Και σε αυτή την περίπτωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφερθεί σε τουρκική προπαγάνδα.