Skip to main content

Ερώτηση Αριστείδη Φωκά σε Ζορμπά για το αθλητικό νομοσχέδιο

To ν/σ θέτει σε κίνδυνο την υγεία του Έλληνα πολίτη εισάγοντας το επάγγελμα του «Εκπαιδευτή» με σεμιναριακού τύπου κατάρτιση, τονίζει ο κ. Φωκάς.

Για το νέο Νομοσχέδιο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - Προπονητές και εκπαιδευτές - Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, και εξισώνει τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων, με τα ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, αλλά και τα ΕΠΑΛ, έκανε λόγο σε ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Φωκάς το εν λόγω νομοσχέδιο θέτει σε κίνδυνο την υγεία του Έλληνα πολίτη εισάγοντας το επάγγελμα του «Εκπαιδευτή» με σεμιναριακού τύπου κατάρτιση και δυνητικά μοναδικό προσόν εκείνο του απολυτηρίου Δημοτικού. Αγνοείται, επίσης, το γεγονός ότι αν η άσκηση δεν γίνει στοχευμένα και από επαγγελματίες του είδους, είναι πιθανόν να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας, αφού ο «εκπαιδευτής» με ένα δήθεν σεμινάριο πιστοποιημένου ιδιωτικού φορέα, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να γυμνάζει παιδιά, ηλικιωμένους και εγκύους.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι το τετραετές πτυχίο των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων εξισώνεται κατά αυτόν τον τρόπο με διετή ή ακόμη πιο σύντομα ιδιωτικά ΙΕΚ αμφιβόλου ποιότητας και ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων τις όποιες προσπάθειες κατέβαλλαν οι σπουδαστές των εν λόγω τμημάτων για 4 χρόνια. Επομένως, ο κ. Φωκάς ερωτάει την κα. Υπουργό:

-Υπάρχει το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να αποσύρει τις προτεινόμενες αντισυνταγματικές, αντιεπιστημονικές, άδικες και καταχραστικές διατάξεις του Νομοσχεδίου και να κάνει δραστικές μεταβολές των άρθρων του Νομοσχεδίου μετά από ουσιαστική διαβούλευση με τις σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας;

-Έχει η κυβέρνηση τη θέληση να υποστηρίξει τον Έλληνα πολίτη με ένα νέο Νομοσχέδιο που θα υπηρετεί την υγεία, παιδεία και ποιότητα ζωής των κατοίκων της χώρας;