Skip to main content

Ερώτηση Ευθυμίου στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ και τα σχέδια ενίσχυσής του

Η βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τα μελλοντικά σχέδια του υπουργείου για την ενίσχυση του ΟΑΣΘ.

Επίκαιρη ερώτηση για τον ΟΑΣΘ με σκοπό «να αναβαθμιστεί η ποιότητα των μεταφορών των πολιτών, λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και την εξ αυτού επιβολή περιοριστικών μέτρων», κατέθεσε στη Βουλή η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση της πως, «η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έναν ΟΑΣΘ με μειωμένες δυνατότητες, που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε κατ’ ελάχιστον στις ανάγκες μαζικής μεταφοράς των Θεσσαλονικέων. Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, η βουλευτής σημειώνει ότι από τα 422 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν τη μέρα κατά το 2017, η δυναμική του στόλου μειώθηκε στα 261 λεωφορεία την ημέρα τον Ιούλιο 2019, όπως αποτυπώνεται σε πληθώρα δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ».

Στη συνέχεια τονίζει ότι «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ και με σκοπό τόσο αρχικά την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, όσο και  την ανάγκη μείωσης του συνωστισμού στα Μ.Μ.Μ. λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων η σύναψη σύμβασης με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ για την εκχώρηση 25 γραμμών ΟΑΣΘ στην εταιρία. Τα πρώτα 54 οχήματα από τα 180 προστέθηκαν ήδη στο στόλο του ΟΑΣΘ, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Σκόρδα, στο τέλος του έτους ο αριθμός των οχημάτων σε κυκλοφορία θα ανέλθει σε 550 την ημέρα».

Με βάση τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του υπουργείου για την ενίσχυση του ΟΑΣΘ και τη διευκόλυνση των πολιτών, όσον αφορά τις μετακινήσεις τους και με τι χρονικό ορίζοντα.