Skip to main content

Ερώτηση Νοτοπούλου στη Βουλή για σοβαρές ελλείψεις στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την κυβέρνηση λέγοντας πως «επιλέγει την εύκολη λύση των μετακινήσεων-αποσπάσεων»

Σοβαρές ελλείψεις στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξαιτίας μετακινήσεων και αποσπάσεων του ιατρικού στρατιωτικού προσωπικού καταγγέλλει η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή, την οποία προσυπογράφουν 18 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κ. Νοτοπούλου επικαλείται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι επισημαίνουν πως οι διαρκείς μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ και στην υγειονομική κάλυψη του στρατιωτικού προσωπικού.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Οι στρατιωτικοί καταγγέλλουν αφαίμαξη του 424 λόγω αποσπάσεων γιατρών και αναισθησιολόγων

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να φροντίσει να καλύψει τα σημαντικά κενά στα δημόσια νοσοκομεία με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, επιλέγει την εύκολη λύση των μετακινήσεων-αποσπάσεων, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα» σημειώνει η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Επειδή εξαιτίας αυτής της πρακτικής, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού, αφού ακυρώνονται σημαντικά ραντεβού ασθενών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ;

2.Με ποιον τρόπο προτίθενται να προστατέψουν την υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού;».

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Εθνικής Άμυνας
 Υγείας

Θέμα: «Μετακινήσεις – Αποσπάσεις Ιατρικού Στρατιωτικού προσωπικού»

Αντί η κυβέρνηση να φροντίσει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, επιλέγει την εύκολη λύση των μετακινήσεων – αποσπάσεων ιατρικού προσωπικού από το 424 ΓΣΝΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ και στην υγειονομική κάλυψη του στρατιωτικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Διαταγή του ΓΕΣ/Β΄ΚΛΑΔΟΣ/Β2(ΔΙΜΜΟΠ)/ΤΜ 10, διατίθενται από το 424 ΓΣΝΕ, 2 Αναισθησιολόγοι ( 1 στο Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και 1 στο Γ. Νοσοκομείο Σερρών ), 3 Παθολόγοι (2 στο Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και 1 στο Γ. Νοσοκομείο Δράμας), για χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2024 έως 31 Ιανουαρίου 2024.
Με βάση μαρτυρίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν επισημανθεί, επανειλημμένα, τα προβλήματα που δημιουργούνται.
Επειδή τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ εξαιτίας των αποσπάσεων του Στρατιωτικού Ιατρικού Προσωπικού είναι σοβαρά.
Επειδή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού, αφού ακυρώνονται σημαντικά ραντεβού ασθενών.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του 424 ΓΣΝΕ;
2.Με ποιον τρόπο προτίθενται να προστατέψουν την υγειονομική κάλυψη του Στρατιωτικού Προσωπικού;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Νοτοπούλου Αικατερίνη
Αποστολάκης Ευάγγελος
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βέττα Καλλιόπη
Γαβρήλος Γεώργιος
Δούρου Ειρήνη
Ηλιόπουλος Όθων
Καλαματιανός Διονύσιος
Κασιμάτη Νίνα
Κόκκαλης Βασίλης
Κοντοτόλη Μαρίνα
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Παπαηλιού Γεώργιος
Πούλου Παναγιού
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος