Skip to main content

Έρχονται βαριές καμπάνες στους καπνιστές οδηγούς

Πρόστιμα από 1.500 - 3.000 ευρώ ή ακόμα και αφαίρεση του διπλώματος μελετά το υπουργείο Υγείας για τους οδηγούς που στο εξής θα καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κά
Πρόστιμα από 1.500 - 3.000 ευρώ ή ακόμα και αφαίρεση του διπλώματος μελετά το υπουργείο Υγείας για τους οδηγούς που στο εξής θα καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Οι τελικές ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν την Τετάρτη στη Βουλή, ως τροπολογία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του Υπουργείου σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου είναι ότι γίνονται συζητήσεις με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα εποπτεύει τους δρόμους γύρω από τα σχολεία, ώστε να εντοπίζει οδηγούς, που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Αντ. Δημόπουλο το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά για λόγους τακτικής, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κλίμα αγανάκτησης, ενώ διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι ακόμη πιο σκληροί.

«Δεν κάνουμε πλάκα, την Παρασκευή θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει 1.000 πρόστιμα» δήλωσε ο κ. Δημόπουλος. Σε καθημερινή βάση φθάνουν στο Υπουργείο Υγείας αρνητικές αναφορές από τους πέντε μεγάλους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι μόνον τις τρεις τελευταίες ημέρες, που άρχισαν να κόβονται πρόστιμα, το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις. Από την αρχή εφαρμογής του μέτρου έως χθες οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 118.000.