Skip to main content

Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα - Συγγνώμη ζήτησε ο δήμος Αθηναίων

Η ανακοίνωση από την αντιδήμαρχο καθαριότητας

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η επιχείρηση καθαρισμού των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, ανήμερα της επετείου του ενός χρόνου από την τραγωδία.

Συνεργείο της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων έσβησε τα 57 ονόματα που ήταν γραμμένα με κόκκινη μπογιά.

Όπως δήλωσε η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, μετά τις αντιδράσεις, δεν έδωσε εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε ενημερώθηκε για την ενέργεια. Η ίδια ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεργείο της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.
 
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.
 
Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».