Skip to main content

ΕΣΕΕ για φοροδιαφυγή: «Όχι» στη στοχοποίηση του εμπορικού κόσμου

Φοροδιαφυγή υπάρχει παντού παραδέχεται Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, αρνείται όμως να αποδεχτεί τη στοχοποίηση του εμπορικού κόσμου και υπογραμμίζει πως η μεγαλύτερη εστία του φαινομένου εί
«Δεν αρνούμαστε ότι φοροδιαφυγή υπάρχει, και μάλιστα παντού, αλλά οι μικρομεσαίοι έμποροι έχουν κουραστεί να ακούνε κατηγορίες για το ποιος φοροαποφεύγει περισσότερο και ποιος λιγότερο και δεν αποδέχονται κανένα χαρακτηρισμό», τονίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή τη συμμετοχή της στο διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Η μεγαλύτερη εστία φοροδιαφυγής είναι η αγορά του πεζοδρομίου, με τζίρο πολλών δισ. ευρώ, υποστηρίζει η ΕΣΕΕ και επισημαίνει: «Το ελληνικό εμπόριο επιθυμεί ένα διαφανές δίκαιο, απλό, κατανοητό και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα βάζει τέλος στην πολυνομία και τη φοροαποφυγή». Τέλος, επαναλαμβάνει τη θέση της ότι στο διάλογο απαιτείται κοινωνικός και οικονομικός πατριωτισμός, δηλαδή, ήπια φορολογική προσέγγιση στα μεσαία οικονομικά στρώματα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.