Skip to main content

Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ την Κυριακή

Την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των τοπικών και διαμερισματικών οργανώσεων του κόμματος
Την Κυριακή, 30 Μαΐου, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των τοπικών και διαμερισματικών οργανώσεων του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος οι εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ από το σύνολο των μελών του κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων σε ηλικία μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά.

Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, που έχουν εγγραφεί ως τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε εκλογικά κέντρα που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ΝΔ.

Πρόεδρος ΝΟΔΕ εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης, ενώ, αν κάποιος υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων, που πλειοψήφησαν.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των ΝΟ.Δ.Ε. και συνέδρων την Κυριακή 13 Ιουνίου και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, το τριήμερο 25, 26 και 27 Ιουνίου.