Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΣΘ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Επιστολή προς τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Ζαούτη έστειλε ο ΕΣΘ σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πελάτων από τα Βαλκάνια

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλή Ζαούτη έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σχετικά με το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που κυκλοφορούν από γειτονικές χώρες.

Διαβάστε: Β. Ελλάδα: Το Σαντάνσκι έδρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Γιατί διεκόπη η έρευνα

Στην επιστολή ο ΕΣΘ αναφέρει ότι «από τις πρώτες δύο μέρες της εφαρμογής των νέων μέτρων προστασίας από τον covid-19, διαπιστώνουμε, εκτός από την πτώση του τζίρου σε μεγάλο ποσοστό, ότι τουρίστες από τα τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια), οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο με πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τη χώρα τους, δεν εμφανίζονται στο ελληνικό σύστημα πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να αρνηθούν οι καταστηματάρχες να τους επιτρέψουν την είσοδό τους στα καταστήματα».

«Παρακαλούμε όπως μας υποδείξετε τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς από ό,τι έχει ακουστεί, κυκλοφορούν πολλά πλαστά πιστοποιητικά από τις παραπάνω χώρες, όμως σίγουρα δεν είναι όλα», επισημαίνεται στην επιστολή.

Τέλος, ο ΕΣΘ ζητά για την «άμεση απάντησή σας διότι τη δύσκολη εποχή που διανύουμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν πελάτη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ