Skip to main content

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Επιτροπή για αξιολόγηση της συμφωνίας

Η Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από Πανεπιστημιακούς δασκάλους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονία

Στη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής, απαρτιζόμενη από Πανεπιστημιακούς δασκάλους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου «Μακεδονία», προκειμένου να διατυπώσει αξιολογήσεις επί του κειμένου της εξαγγελθείσης συμφωνίας του Αλ. Τσίπρα με τον Ζ. Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, προχώρησε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, μετά από πρόταση του προέδρου της Βασίλη Πάππα.

Σύμφωνα με την Εταιρεία, τα πορίσματα της εν λόγω Επιστημονικής Επιτροπής θα τεθούν υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, το οποίο θα συγκληθεί σε έκτακτη προς τούτο Συνεδρίαση.

«Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σε όλη την ιστορική της διαδρομή προβάλλει και υπερασπίζεται τα Δίκαια της Μακεδονίας με σοβαρότητα, εγκυρότητα και επιστημονικό τρόπο. Έτσι, βρισκόμενη σε εγρήγορση, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη περίσκεψη το κείμενο της Συμφωνίας με τα Σκόπια, το οποίο είδε αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.