Skip to main content

Αίτημα των λαϊκών να επιτραπεί ξανά η πώληση βιομηχανικών ειδών

Επιστολή της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τίθεται ζήτημα επιβίωσης των εμπόρων που έχουν αποκλειστεί από τις λαϊκές.

Αίτημα για να επανατοποθετηθούν τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, απευθύνει στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης.

Στο αίτημα που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι αφενός όσοι απαγορεύεται να πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές (από τις 15 Μαρτίου) θα πρέπει να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, αφετέρου μπορούν χωρίς να διαταραχθεί το μέτρο της απόστασης των πάγκων (πέντε μέτρα) να επανατοποθετηθούν τα βιομηχανικά είδη (ρούχα κτλ.) στις λαϊκές αγορές.

Αναλυτικά, η επιστολή – αίτημα αναφέρει: «Από τις 15 Μαρτίου τα βιομηχανικά είδη έχουν σταματήσει να πωλούνται από τις λαϊκές αγορές. Οι συνάδελφοι μας, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι, έχουν δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα στα οικονομικά τους. Η ενίσχυση των 800 ευρώ που έλαβαν ουσιαστικά καλύπτει μέρος των αναγκών τους.

Εκτίμηση μας είναι πως και αυτοί οι συνάδελφοι μας είναι δυνατό να τοποθετηθούν στις λαϊκές αγορές, με το 50% που ισχύει σήμερα. Έστω και έτσι θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το εισόδημα τους, προκειμένου να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Πλέον είναι θέμα επιβίωσης.

Σε ότι αφορά το χωροταξικό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Τα βιομηχανικά είδη μπορούν να τοποθετηθούν στις λαϊκές αγορές τηρώντας πάντα την απόσταση των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν σας ζητάμε να επανατοποθετήσετε τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές».