Skip to main content

Ετοιμάζεται η μεγάλη αποκόλληση των λιγνιτικών μονάδων από τη ΔΕΗ

Ήδη, υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος, που έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει ό,τι κι αν συμβεί προσφορά, γεγονός που σηματοδοτεί την αποκόλληση των μονάδων

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ από την κυβέρνηση. Μια κίνηση, η οποία αναμένεται να έχει πολιτικό κόστος, ωστόσο αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, από το οποίο δεν κατάφερε να απαλλαγεί η ελληνική πλευρά, έναντι των δανειστών της. Κι αν μέχρι πρόσφατα υπήρχε η ελπίδα ότι ενδεχομένως κάτι θα μπορούσε να συμβεί στο «και 5'» που θα απέτρεπε αυτή την εξέλιξη, τώρα όλα δείχνουν αναπόφευκτα.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, πρόσβαση στο data room της ΔΕΗ αποκτούν από σήμερα οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, θα ξεκαθαρίσει ποιοι τελικώς θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτησή τους. Ηδη, υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος(πρόκειται για joint venture του ομίλου Κοπελούζου με κινεζικό μεγαθήριο του κλάδου), που έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει ό,τι κι αν συμβεί προσφορά, γεγονός που από μόνο του σηματοδοτεί την αποκόλληση των μονάδων από τον κύριο κορμό της Επιχείρησης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η ρελάνς άλλων ομίλων που φέρονται να ενδιαφέρονται για την περίπτωση.