Skip to main content

Ετοιμότητα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου από την Περιφέρεια

Την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη η διανομή του εκλογικού υλικού στους Δήμους. Τα στοιχεία των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής.

Τις εγκυκλίους για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου περιμένει ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ολοκληρώσει σταδιακά τις διαδικασίες για την ψηφοφορία στην περιοχή.

Οι εγκύκλιοι θα έχουν σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι την Κυριακή, μαζί με τους φακέλους και τα λευκά ψηφοδέλτια, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν στους δήμους για να είναι όλα έτοιμα για την ψηφοφορία της μεθεπόμενης Κυριακής.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πόπη Μπαλλά, επισήμανε ότι «ήδη μετά την ανακήρυξη κομμάτων και υποψηφίων από τον Άρειο Πάγο, παραλαμβάνουμε τα πρώτα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Οι δέκα μέρες που απομένουν είναι αρκετές για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία, ενώ ήδη έχουμε καθορίσει και τα εκλογικά τμήματα και στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας».

Κάλπες και παραβάν εξάλλου παραμένουν σε χρήση από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ολοκληρώθηκε και η προμήθεια του εκλογικού υλικού (γραφική ύλη, υλικά δικαστικών αντιπροσώπων και μελών των εφορευτικών επιτροπών).

Σύμφωνα με την κ. Μπαλλά, η ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη είναι οι μέρες που θα δίνει η διανομή των σάκων στα συνεργεία των δήμων και αυτά με τη σειρά τους θα τα παραδώσουν σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη (Α και Β εκλογική περιφέρεια) οι εκλογείς είναι 825.413, Στις Σέρρες 227.606, στη Χαλκιδική 104.528, στο Κιλκίς 103.783, στην Ημαθία 136.652, στην Πιερία 132.315 και στην Πέλλα 148.118.

Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία θα λειτουργήσουν 3.380 εκλογικά τμήματα ενώ ο αριθμός των εκλογέων ανέρχεται σε 1.678.415. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν 43 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στον Ευκλείδη για την εξυπηρέτηση 11.829 εκλογέων.