Skip to main content

Ετοιμάζονται ριζικές αλλαγές σε όλο το ασφαλιστικό φάσμα

Η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα μέτωπα –κι όχι μόνο αυτό των ταμείων –, όπως ανέφερε και το χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr
Μια πολύ περίεργη όσο κι ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Μολονότι μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι από τον προϋπολογισμό του 2009 υπήρξαν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων και μαζί με τον κ. Λοβέρδο δρομολογούνται μία σειρά από πολιτικές, για να αντιμετωπιστούν, οι πληροφορίες επιμένουν ότι αυτό που προετοιμάζεται είναι μια συνολική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων του ασφαλιστικού στη χώρα μας κι όχι μόνο των ταμείων.

Ήταν ενδεικτική η «απολογητική» κατά μια έννοια δήλωση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το 2009 διευρύνθηκε η μαύρη τρύπα στο ασφαλιστικό, καθώς και ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα με τεράστια προβλήματα και τεράστιες ανάγκες χρηματοδότησης πέραν από τη νομοθετημένη. Καλά ενημερωμένες πηγές, όμως, υποστηρίζουν ό,τι ανέφερε χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr. Ότι, δηλαδή, τα επόμενα κυβερνητικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων του ασφαλιστικού είναι έτοιμα και δεν θα καθυστερήσουν καθόλου. Μένει απλά να φανεί προς ποια κατεύθυνση θα κινούνται.