Skip to main content

Έτοιμη να παρέμβει, αν χρειαστεί, δηλώνει η ΕΕ

Η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, αν μας το ζητήσουν οι Έλληνες», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε ότι  στη συνεδρίαση του Eurogroup στα μέσα Απριλίου θα βρεθεί λύση σε ό,τι αφορά στο θέμα της στήριξης της χώρας.

«Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στα μέσα Απριλίου θα βρει λύσεις στα εναπομείναντα προβλήματα», δήλωσε ο Βαν Ρόμπεϊ.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο  πρόεδρος της ΕΕ υποστήριξε ότι η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου θα απαιτήσει τη λήψη μη δημοφιλών μέτρων την ώρα που ο κυρίαρχος λαϊκισμός καθιστά δύσκολη την υιοθέτησή τους.

«Το ευρωπαϊκό μοντέλο δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη και η Ευρώπη δεν μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στον κόσμο χωρίς περισσότερη οικονομική ευρωστία», επεσήμανε.

Ο Βαν Ρόμπεϊ εκτίμησε ότι η ΕΕ μέσα στα επόμενα χρόνια θα υποχρεωθεί να λάβει μέτρα που δεν είναι δημοφιλή και συμπλήρωσε ότι ο λαϊκισμός καθιστά δύσκολη την υιοθέτηση των μέτρων που είναι απαραίτητα για το μέλλον της Ευρώπης.

«Στα επόμενα χρόνια δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι δημοφιλείς», κατέληξε, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις αυτές.