Skip to main content

Έτοιμο να λειτουργήσει το Ειρηνοδικείο Σερβίων

Πρόκειται για ένα σύγχρονο συγκρότημα που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η δαπάνη κατασκευής του ξεπέρασε τα 490.000 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει το Ειρηνοδικείο Σερβίων. Είναι έτοιμες οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ολοκληρώνονται οι τελικές εργασίες τοποθέτησης του απαραίτητου εξοπλισμού του κτιρίου. Παραδίδεται ένα ακόμη σημαντικό έργο, τόσο για την περιοχή, όσο και για την Δικαιοσύνη γενικότερα, το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα των δικαστικών υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το νέο Ειρηνοδικείο Σερβίων είναι ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες, τιμά τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους και όσους εργάζονται για την απονομή δικαιοσύνης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο συγκρότημα που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η δαπάνη κατασκευής του ξεπέρασε τα 490.000 ευρώ. Έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 625 μ2, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Σερβίων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 220 μ2, ισόγειο 205 μ2 και όροφο 165 μ2. Περιλαμβάνει αίθουσα ακροατηρίου, χώρο αναμονής για το κοινό, γραφεία Ειρηνοδίκη, γραμματείας και υπαλλήλων καθώς και βοηθητικούς χώρους. Η συμβατική δαπάνη του έργου ανήλθε στο ποσό των 430.755,44 ευρώ καθώς και επιπλέον 60.252,34 ευρώ τα οποία δόθηκαν για την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαιτούμενου γραφειακού και σταθερού εξοπλισμού.