Skip to main content

Έτοιμος ο Σι Τζινπίνγκ να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον οφείλουν να κάνουν «συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση μιας σταθερής, υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος της Κίνας

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε έτοιμος σήμερα να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, επ’ ευκαιρία της 45ης επετείου της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, την οποία χαιρέτισαν οι ηγέτες των δύο χωρών.

Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον οφείλουν να κάνουν «συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση μιας σταθερής, υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», είπε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε πως είναι «έτοιμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν προκειμένου να εξακολουθήσει να προωθεί τις σινοαμερικανικές σχέσεις – επ’ ωφελεία της Κίνας, των ΗΠΑ και των λαών τους – και να προωθήσει την ειρήνη και την ανάπτυξη στον κόσμο», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ, οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον πρέπει να χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία.

Κατά τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο, οι πρόεδροι της Κίνας και των ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεών τους.