Skip to main content

Έτσι θα είναι το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ - 6.000 εμβολιασμοί τη μέρα (vid)

Πάνω από 6.000 εμβολιασμοί σε 108 εμβολιαστικές γραμμές κάθε ημέρα στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ που θα λειτουργήσει τέλη Φεβρουαρίου

της Ισμήνης Μπαλαλέ

Τη δυνατότητα περισσότερων από 6.000 εμβολιασμών ημερησίως κατά του κορωνοϊού θα παρέχουν τα δύο εμβολιαστικά κέντρα που κατασκευάστηκαν στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ βρέθηκαν σήμερα, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη για την πανδημία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιαστικές γραμμές θα φτάσουν τις 108 συνολικά και στα δύο περίπτερα ενώ θα στελεχωθεί με στρατιωτικούς γιατρούς με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Υπολογίζεται ότι το πλάνο για τη ΔΕΘ θα φτάσει στους 6.048 εμβολιασμούς ημερησίως και, αν υπάρχει διαθέσιμος ο κατάλληλος αριθμός εμβολίων, θα αγγίξουν τις 157.000 τον μήνα. Παράλληλα, γίνεται λόγος για 432 εμβολιασμούς την ώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν προέβη σε δηλώσεις, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας είπε πως «σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία διαθέσαμε τα περίπτερα 13 και 15 στη Θεσσαλονίκη και το εκθεσιακό μας κέντρο στο Μαρούσι της Αττικής για να γίνουν τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα».

«Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να δημιουργούμε επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά να παίρνουμε υπόψιν μας τι γίνεται στην κοινωνία και να είμαστε παρόντες. Η έκθεση έχει διαθέσει τις υποδομές της στην πολιτεία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Τζήκας.

Το εμβολιαστικό κέντρο του περιπτέρου 13 είναι περίπου 7.000 τ.μ. ενώ το περίπτερο 15 περίπου 5.000 τ.μ.

«Εδώ θα λειτουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, όπου περίπου 6.000 πολίτες θα εμβολιάζονται καθημερινά», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε λίγους μήνες θα έχουν εμβολιαστεί, για να οδηγηθούμε προς την ελευθερία και την έξοδο από το τούνελ. Ευχαρίστησε την Πολιτική Προστασία, τους κατασκευαστές και τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, «οι οποίοι με τόση μεγάλη φροντίδα προετοιμάζουν αυτόν τον χώρο και πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό του εμβολιαστικού κέντρου: