Skip to main content

Euractiv: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Γιώργο Κύρτσο και Τάσο Τέλλογλου

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να επιχείρησε να μπλοκάρει τον έλεγχο, λέγοντας ότι ήταν παράνομος», ανέφερε το Euractiv

Ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, και ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, είναι τα δυο νέα ονόματα που προστίθενται στη λίστα με εκείνους που φέρονται παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ για «λόγους εθνικής ασφαλείας». Αυτό αναφέρει σήμερα δημοσίευμα του Euractiv.

Διαβάστε σχετικά - ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε Κύρτσο και Τέλλογλου

«Πηγές κοντά στο θέμα είπαν στο Euractiv ότι ομάδα της ΑΔΑΕ επισκέφτηκε την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, την COSMOTE. Η ΑΔΑΕ ήθελε να διενεργήσει έλεγχο ύστερα από αιτήματα που έκαναν στην Αρχή ο ευρωβουλευτής Κύρτσος και ο Τέλλογλου, που ήθελαν να μάθουν αν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το Euractiv έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δυο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίας, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν, επικαλούμενοι “εθνική ασφάλεια”», γράφει το Euractiv.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα: «η Ανεξάρτητη Αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες να κάνει τον έλεγχο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να επιχείρησε να μπλοκάρει τον έλεγχο, λέγοντας ότι ήταν παράνομος, έμαθε το Euractiv.

Πολλές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, με συμβουλή του διευθύνοντος συμβούλου, προσπάθησε να σταματήσει τον έλεγχο, αμφισβητώντας την επάρκεια της Αρχής.

»Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν, επικαλούμενοι την εξουσία που τους δίνει το Σύνταγμα και επέμειναν στον έλεγχο.

»Επίσης, η εταιρία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνούσε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για οδηγίες. Οι εκπρόσωπο της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

»Η εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνώμη από τον εισαγγελέα, την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις κλήσεις για να μπει τέλος στον έλεγχο, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από τη Δικαιοσύνη και συνέχισαν να κάνουν έλεγχο», καταλήγει το Euractiv.