Skip to main content

EURO U19: Συντριβή από την Ισπανία ξανά με πεντάρα για την Εθνική Ελλάδος

Το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας και σε αυτόν τον αγώνα ήταν η άμυνα

Βαρύτατη ήττα από το αντίστοιχο συγκρότημα της Ισπανίας με 0-5 γνώρισε η Εθνική Νέων στην τελική φάση του οικείου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και με 0/2, καθώς είχε χάσει στην πρεμιέρα και από τη Νορβηγία (5-4), οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση είναι μόνο μαθηματικές, αφού η Νορβηγία χρειάζεται μόλις ένα βαθμό απέναντι στους Ισλανδούς.

Όπως προδήλως διαφαίνεται από το σκορ των δύο αναμετρήσεων, το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας ήταν η άμυνα. Απέναντι στη Νορβηγία είχε δεχθεί πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά αντέδρασε στο δεύτερο, απόψε με τους Ισπανούς έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα ούσα πίσω στο σκορ με 0-4 στο «Gozo Stadium» (Μάλτα).

Οι νεαροί Ίβηρες άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Μπαρμπερά, διπλασίασαν στο 14΄ με τον Ιμπάνιεθ κι έφτασαν στο 3-0 στο 17΄ με τον Παλάθιος, σημειώνοντας τρία γκολ σε έξι λεπτά!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Μπαρμπερά και πάλι, αστέρι της U19 στην Μπαρτσελόνα, έγραψε το 4-0 και ο Κάσας στο 57ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τους Ισπανούς να κατεβάζουν ταχύτητα στη συνέχεια, αφού είχαν ήδη προκριθεί με τη δεύτερη νίκη τους.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Τάσος Θέος): Μπότης, Δεληγιάννης, Κεραμίτσης, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (36΄ Νικολάου), Σταυρόπουλος (46΄ Καλογερόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (46΄ Τσίκος), Σμυρλής (74΄ Αποστολάκης), Τζίμας (86΄ Γκολφίνος).

Ισπανία (Χοσέ Λάνα): Ιριμπάρνε, Φρεσνέδα, Κάσας, Γκασιορόβσκι, Βάλε, Γκονζάλο (46΄ Ντάνι Ροντρίγκεθ), Άνχελ (67΄ Ντιαό), Παλάθιος (67΄ Πουγιόλ), Πέρεθ (67΄ Γκαρίδο), Μπαρμπέρα, Ακομάχ (73΄ Ομοροντιόν).