Skip to main content

EuroCup: Αυτές είναι οι 9 ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Άρης στη φάση των ομίλων

Οι κιτρινόμαυροι κληρώθηκαν στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης και έμαθαν τους αντιπάλους του στην πρώτη φάση διοργάνωσης της Euroleague Basketball

Στη Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου η κλήρωση των ομίλων του BKT EuroCup.

Ο Άρης κληρώθηκε στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης και έμαθε τους αντιπάλους του στην πρώτη φάση διοργάνωσης της Euroleague Basketball.

Αντίπαλοι του Άρη είναι η τροπαιούχος EuroCup 2023, Γκραν Κανάρια (Ισπανία), η φιναλίστ Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ουλμ, η Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο-Αδριατική Λίγκα), η Τρέντο (Ιταλία), η Μπουργκ (Γαλλία), η Λιεκατμπέλις (Λιθουανία), η Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία) και η Κλουζ (Ρουμανία).

Φέτος υπάρχουν αλλαγές στο format της διοργάνωσης. Από κάθε όμιλο προκρίνονται έξι ομάδες, αντί για οκτώ. Η δεύτερη φάση (των «12») και τα προημιτελικά («8») περιλαμβάνουν νοκ άουτ αγώνες, στην έδρα των βαθμολογικά πιο ισχυρών ομάδων της πρώτης φάσης. Σημειώνεται ότι από τη φάση των «12» περνούν «bye» οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Στην ημιτελική φάση και στους τελικούς, νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες («best of 3»).

Σημειώνεται ότι στον πρώτο όμιλο κληρώθηκαν οι Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μπανταλόνα (Ισπανία), Τσεντεβίτα (Σλοβενία), Παρί (Γαλλία), Βενέτσια (Ιταλία), Γουλβς (Λιθουανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Αμβούργο (Γερμανία), Προμετέι (Ουκρανία) και Λόντον Λάιονς (Αγγλία).

Οι όμιλοι του Eurocup 2023/24

draw6

Το σχεδιάγραμμα για το φορμάτ του EuroCup τη σεζόν 2023/24:

draw8