Skip to main content

Euromedica - Αρωγή Θεσσαλονίκης: Πρότυπο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

Η Euromedica - Αρωγή Θεσσαλονίκης επενδύει διαρκώς στις νέες τεχνολογίες και τεχνικές αποκατάστασης, αναβαθμίζοντας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Με στόχο την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, η Euromedica -  Αρωγή Θεσσαλονίκης συνεχίζει να πρωτοπορεί, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες με απόλυτη εξειδίκευση σε προγράμματα κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας Φυσικής Ιατρικής και της Αποκατάστασης. Είναι το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το μόνο με τη Διεθνή Διαπίστευση CARF,  η οποία το κατατάσσει στην επίλεκτη παγκόσμια ομάδα, των Κέντρων της κατηγορίας του.  

Στην Αρωγή παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Αποθεραπείας και Αποκατάστασης υψηλού επιπέδου για Ορθοπεδικές – Μυοσκελετικές παθήσεις, Νευρολογικές, Καρδιαγγειακές, Αναπνευστικές, για ασθενείς που έχουν νοσήσει με Covid-19, καθώς και Ανακουφιστική Φροντίδα σε ογκολογικούς ασθενείς (Palliative Care) και μετεγχειρητική υποστήριξη. Πρόσφατα το Κέντρο προσέθεσε την θεραπεία Bowtech, ως μέρος της ευρύτερης ανακουφιστικής φροντίδας. Πρόκειται για μια δια χειρός τεχνική, μη παρεμβατική,  με την οποία δίνονται ερεθίσματα στο σώμα, που ενισχύουν δυναμικά την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού. Δεν χρησιμοποιούνται καθόλου μηχανήματα, και επαφίεται στην ικανότητα του θεραπευτή να επιφέρει με λίγες και ήπιες κινήσεις ανακούφιση και διέγερση στο σώμα.

Η Euromedica - Αρωγή Θεσσαλονίκης επενδύει διαρκώς στις νέες τεχνολογίες και τεχνικές αποκατάστασης, αναβαθμίζοντας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εφαρμόζοντας τα πλέον σύγχρονα μέσα αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των θεραπειών αποκατάστασης, όλα υπό την παρακολούθηση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

 

 

Μοναδικό επίπεδο υπηρεσιών

Στην Euromedica – Αρωγή Θεσσαλονίκης κάθε ασθενής είναι μοναδικός και λαμβάνει εξατομικευμένες υπηρεσίες από το ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό. Ο Φυσίατρος, ο επικεφαλής ειδικός Ιατρός της Ομάδας Αποκατάστασης, προσεγγίζει ολιστικά τους ασθενείς, εκτιμά την κατάστασή τους, θέτει μαζί τους στόχους και επιβλέπει την εξέλιξη της αποθεραπείας, συντονίζοντας την ειδική Ιατρική Ομάδα Αποκατάστασης. Η ομάδα διαθέτει καρδιολόγο, εντατικολόγο, νευρολόγο, γενικό χειρουργό, ακτινολόγο, ορθοπεδικό, καθώς και υπεύθυνο παθολόγο σε κάθε νοσηλευτική πτέρυγα. Αντίστοιχα, η ομάδα των θεραπευτών, που αναλαμβάνει την θεραπεία σε όλα τα στάδια της νοσηλείας,  βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό κάθε ασθενή,  βοηθώντας τον σε κάθε του βήμα. Η ομάδα απαρτίζεται από εξαιρετικά έμπειρους φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, υδροθεραπευτές, εργοθεραπευτές και γυμναστές,  οι οποίοι πλαισιώνονται από διατροφολόγο και ειδική ψυχολόγο με στόχο πνευματική ενδυνάμωση των ασθενών.      

 

 

Μειωμένος Χρόνος Νοσηλείας των Ασθενών

Η εξατομικευμένη θεραπεία, η οποία διαμορφώνεται από την ιατρική και τη θεραπευτική ομάδα του κέντρου για κάθε ασθενή, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, έχει ως αποτέλεσμα τη συντόμευση της διάρκειας νοσηλείας των ασθενών, από αυτήν  που εγκρίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), γεγονός που τοποθετεί το Κέντρο στην κορυφή της προτίμησης των ασθενών. Ο μόνιμος στόχος είναι όλοι οι ασθενείς να επιστρέψουν στην «κανονικότητα» και στην επανένταξή τους στην κοινωνία,  το συντομότερο δυνατόν

Ρομποτική τεχνολογία

Η Euromedica – Αρωγή Θεσσαλονίκης προσφέρει μία ευρεία γκάμμα θεραπειών, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.  Ξεχωρίζει η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας αποκατάστασης, με τα συστήματα Lokomat & Armeo. Το Lokomat είναι η πιο σύγχρονη συσκευή στη ρομποτική υποβοηθούμενη αποκατάσταση της βάδισης, καθώς επιτρέπει αυξημένη ένταση εκπαίδευσης σε όλα τα λειτουργικά επίπεδα, γεγονός που οδηγεί σε ενεργοποίηση των μυών, την βελτίωση της ισορροπίας και της ανεξάρτητης βάδισης. Το Armeo παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης θεραπείας βραχίονα και χειρός, εργονομική παρέμβαση και παρακίνηση του ασθενή για άσκηση.

 

 

Το Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica–Αρωγή Θεσσαλονίκης, δυναμικότητας 200 κλινών, έχει αναπτυχθεί σε εγκαταστάσεις 16.000 τετραγωνικών μέτρων, με αίθουσες και χώρους ειδικά διαμορφωμένους για τις ανάγκες των ασθενών. Διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, 3 πισίνες και κλειστούς χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων 1.200 τ.μ., αποτελώντας κορυφαίο πάροχο προγραμμάτων αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης
Τέρμα 17ης Νοεμβρίου, Ελαιώνες
Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 54301
Γενικές πληροφορίες: 2310 986 000