Skip to main content

ΕΥΑΘ: Στο τραπέζι νέα τριετής σύμβαση με αύξηση μισθών

Διοίκηση και εργαζόμενοι θα διαπραγματευθούν επί πρότασης για νέα τριετή σύμβαση, που να επαναφέρει σταδιακά τα μισθολογικά στα επίπεδα του 2009

Διορία ενός μήνα για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη νέα σύμβαση εργασίας έδωσε στη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα εκπροσώπους των δύο πλευρών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νεφελούδης επιχείρησε να λειτουργήσει διαιτητικά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες, μετά το αίτημα των εργαζομένων για αύξηση των μισθών τους στα επίπεδα του 2009. Ωστόσο έστειλε μήνυμα στη διοίκηση της εταιρείας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η βούληση της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι μισθωτοί κατά τη διάρκεια της κρίσης και των περιοριστικών πολιτικών των μνημονίων.

«Σαφώς και θέλουμε κάποια στιγμή να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση οι εργασιακές σχέσεις στην ΕΥΑΘ, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει εφάπαξ όπως ήθελαν οι εργαζόμενοι. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να επιχειρήσουμε μία επαναπροσέγγιση», δήλωσε μετά τη σύσκεψη στη Voria.gr ο α' αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Παπαϊωάννου.

Οι συζητήσεις του επόμενου διαστήματος θα γίνουν επί της πρότασης για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τριετή ισχύ, η οποία θα επαναφέρει σταδιακά τους μισθούς και τις αποζημιώσεις.

Πρόκειται για μία πρόταση που, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Γιώργο Αρχοντόπουλο, τους βρίσκει κατ'αρχήν θετικούς. Όπως λέει ο ίδιος, θα καταθέσει αίτημα για να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.