Skip to main content

Εβδομαδιαία απολύμανση και θερμόμετρα σε σχολεία από τον δήμο Θέρμης

Ο δήμος Θέρμης ανακοίνωσε μέτρα σχετικά με τη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το επόμενο βήμα της αποκλιμάκωσης των μέτρων που αφορά στη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών στον δήμο Θέρμης συζήτησαν ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλιος Αποστόλου και η κ. Μαρία Κοντολέτα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης με μέλη της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε πως θα γίνεται εβδομαδιαία απολύμανση σε κάθε σχολείο του δήμου, θα χορηγηθούν ειδικά θερμόμετρα, θα τοποθετηθούν δύο επιπλέον υπάλληλοι καθαριότητας σε κάθε σχολείο και ο δήμος θα φροντίσει για την επάρκεια σε είδη υγιεινής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε αναμονή της έκδοσης σχετικών οδηγιών από το υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ. Δημήτρης Λιάντας και Αχιλλέας Μεταλούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης κ. Γιώργος Γκρίτζας, οι διευθυντές των Λυκείων καθώς και η κ. Χρύσα Κλιματσούδα προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης του δήμου Θέρμης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις. Από τη Δευτέρα Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ενώ από τις  18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.

Ως ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στη διαδικασία «επανεκκίνησης» χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμαρχος Θέρμης, «αφού έχουμε να κάνουμε με ανήλικους μαθητές». Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι παρά τις σημαντικές απώλειες σε έσοδα  από τα ταμεία του δήμου ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορωνοϊού, η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει στην ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Παράλληλα, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή. «Η αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της προνοιακής της παρέμβασης έσπευσε να βοηθήσει τους πολίτες της που δοκιμάζονται».

Ο δήμος Θέρμης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, στηρίζει μέσω των κοινωνικών του δομών  πάνω από 850 οικογένειες.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι θα γίνεται απολύμανση των σχολείων σε εβδομαδιαία βάση και θα χορηγήσει ειδικά θερμόμετρα σε κάθε σχολείο, σε κάθε Λύκειο και στη συνέχεια στα Γυμνάσια.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού & Νέας Γενιάς Στέλιος Αποστόλου ενημέρωσε για την ενδελεχή καθαριότητα και τις απολυμάνσεις που έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί από ειδικά συνεργεία και στα εξήντα τέσσερα σχολεία του Δήμου Θέρμης, ενώ τόνισε πώς ο δήμος Θέρμης μέσω της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής θα καλύψει τις ανάγκες για καθαριότητα και ατομική υγιεινή στο επόμενο διάστημα. Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς είπε χαρακτηριστικά έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας με τις διευθύνσεις των σχολείων της περιοχής.

Εκτός από τις τακτικές απολυμάνσεις των κτηρίων, ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε ότι ο δήμος θέρμης θα φροντίσει για την τοποθέτηση δύο επιπλέον υπαλλήλων καθαριότητας σε κάθε σχολείο καθώς και για την επάρκεια σε καθαριστικά, αντισηπτικά, είδη ατομικής υγιεινής γάντια και μάσκες.

Η κ. Μαρία Κοντολέτα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης με τη σειρά της αναφέρθηκε σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και  τόνισε ότι είναι σε αναμονή οδηγιών από υπουργείο παιδείας και τον ΕΟΔΔΥ.