Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΕΒΕΘ: ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης για το Μετρό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ΕΒΕΘ τοποθετήθηκε υπέρ της απόσπασης των αρχαίων.

Την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου στο αρχικό σημείο που είχε υποδειχθεί θεωρεί το ΕΒΕΘ ως μόνη εφικτή λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει, κάνοντας λόγο για μελετημένη και κοστολογημένη λύση.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Γιάννης Μασούτης και ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το Μετρό, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επεσήμαναν πως η ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου είναι απαραίτητη για τη συνολική λειτουργία του έργου καθώς το Μετρό οφείλει καταρχάς να είναι λειτουργικό, ενώ είναι εύλογη η απαίτηση να καλύπτει τις ανάγκες της πόλης και της αγοράς.

«Το ΕΒΕΘ εξαρχής τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας κατασκευής Μετρό στη Θεσσαλονίκη» επισημαίνετα σε σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ.

«Το έργο πρέπει να έχει ένα αποδεκτό κόστος κατασκευής και να εδράζεται σε απολύτως εφικτές τεχνικά λύσεις. Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια, ο ανάδοχος υποβάλλει μελέτες στην Αττικό Μετρό ΑΕ, που παραμένουν ασχολίαστες. Οι καθυστερήσεις που δημιουργούνται είναι σημαντικές και διαφαίνεται ότι το κύριο πρόβλημα συναρτάται με την απόφαση μετατόπισης του σταθμού της Βενιζέλου νοτιότερα, για να αποφευχθεί η μετακίνηση, απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων».

«Επίσης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «εξαιτίας της καθυστέρησης έγκρισης των σχετικών μελετών και της διόγκωσης του κόστους του έργου κατά ένα σημαντικό ποσό, λόγω των πρόσθετων κατασκευών, η εξέλιξη του καθυστερεί απελπιστικά».

«Αυτού του είδους οι καθυστερήσεις δημιουργούν πρόσθετη αβεβαιότητα και αισθητή ενόχληση στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Συνεπώς είναι εύλογο το ΕΒΕΘ να θεωρεί ως μόνη εφικτή λύση, επειδή ακριβώς είναι μελετημένη και κοστολογημένη, την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου στο αρχικό σημείο που είχε υποδειχθεί», υπογράμμισε καταληκτικά η διοίκηση του ΕΒΕΘ στην σύσκεψη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ