Skip to main content

ΕΒΕΘ: Υπερεπάρκεια αγαθών στην αγορά-Καμία ανησυχία για τον εφοδιασμό

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ τονίζει ότι υφίσταται υπερεπάρκεια αγαθών σε όλο το μήκος και πλάτος της εφοδιαστικής αλυσίδας και στα σούπερ μάρκετ.

Σύνεση και ψυχραιμία συστήνει η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, καθώς υφίσταται υπερεπάρκεια αγαθών σε όλο το μήκος και πλάτος της εφοδιαστικής αλυσίδας και στον καταληκτικό του κρίκο, που είναι τα σούπερ-μάρκετ.

Το ΕΒΕΘ με γνώμονα την τρέχουσα συγκυρία και την κρισιμότητα των στιγμών ενημερώνει υπεύθυνα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού, εξαιτίας λανθασμένων αντιλήψεων ότι μπορεί να υπάρξουν ελλείψεις σε κάποια προϊόντα ή ακόμη χειρότερα λόγω ανυπόστατων φημών ότι θα αναστείλουν την λειτουργία τους και τα σούπερ-μάρκετ.

Τα σούπερ-μάρκετ θα παραμείνουν σε κάθε περίπτωση ανοιχτά και οι υπάλληλοι τους βρίσκονται στις θέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, καθώς η ομαλότητα και η ευταξία, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της κυβέρνησης, είναι σε αυτό το χρονικό σημείο κεφαλαιώδους σημασίας.

«Είναι προφανές ότι μια στιγμιαία υπερβάλλουσα ζήτηση οδηγεί στην εξάντληση αποθεμάτων στα ράφια των σούπερ-μάρκετ, εικόνα που δημιουργεί αδικαιολόγητη αναστάτωση.

»Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι στημένη πάνω στη λογική μιας φυσιολογικής αναπλήρωσης των αποθεμάτων και για αυτό συστήνεται συγκράτηση και αποφυγή υπερβολών, καθώς η επάρκεια, όπως προαναφέρθηκε, είναι εξασφαλισμένη.

»Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας και στο πλαίσιο αυτό απαιτείται όλοι να επιδείξουμε κοινωνική υπευθυνότητα και συμμόρφωση στις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων του κράτους».

Το ΕΒΕΘ είναι σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία. «Αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η κρατική μηχανή και τις επώδυνες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις της Κυβέρνησης, καλούμαστε όλοι μαζί, πολίτες, επιχειρήσεις και κυβέρνηση να δώσουμε τη μάχη και ενωμένοι θα βγούμε νικητές».