Skip to main content

ΕΒΕΘ:Ζητεί επιδότηση δώρου Χριστουγέννων εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Αίτημα από το ΕΒΕΘ για επιδότηση του Δώρου Χριστουγέννων εργαζομένων σε επιχειρήσεις πληττόμενες από την πανδημία COVID-19.

Την ανάγκη επιδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ πλήττονται από την πανδημία, επισημαίνει με πρόταση του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στo σχετικό έγγραφο του ΕΒΕΘ τονίζεται πως η απαίτηση να καταβληθεί στο ακέραιο το Δώρο Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις, παρά την πρωτοφανή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητάς τους, αποτελεί υπέρμετρη επιβάρυνση στην οποία δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένες στην επιβολή των σχετικών ποινικών κυρώσεων.

Το έγγραφο απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση, στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα νέα αυστηρά μέτρα ανάσχεσης του 2ου κύματος της πανδημίας COVID-19, με την παρούσα επιστολή, υποβάλλουμε την πρότασή μας για ένα, κατά την άποψή μας, αναγκαίο, πρόσθετο μέτρο ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, που ήδη ασφυκτιούν από τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις και τα τρέχοντα έξοδα. Αναφερόμαστε στην ανάγκη επιδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ πλήττονται από την πανδημία και ανεξαρτήτως εάν κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους.

Θεωρούμε, κύριοι Υπουργοί, ότι η απαίτηση να καταβληθεί στο ακέραιο το Δώρο Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις, παρά την πρωτοφανή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητάς τους, αποτελεί υπέρμετρη επιβάρυνση στην οποία δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένες στην επιβολή των σχετικών ποινικών κυρώσεων.

Ως εκ τούτου, η κρατική παρέμβαση για τη διευθέτηση του ζητήματος είναι, κατά την κρίση μας, επιβεβλημένη.»