Skip to main content

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών

Εννέα άτομα , που διακινούσαν λαθρομετανάστες στη χώρα μας, συνέλαβαν άνδρες της ασφάλειας Νίκαιας.Πρόκειται για έναν 23χρονο Αφγανό και 8 Πακιστανούς.
Εννέα άτομα, που διακινούσαν λαθρομετανάστες στη χώρα μας, συνέλαβαν άνδρες της ασφάλειας Νίκαιας. Πρόκειται για έναν 23χρονο Αφγανό και 8 Πακιστανούς.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που τα μέλη του κυκλώματοςχρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση λαθρομεταναστών, καθώς και δύο πλαστάδιαβατήρια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα παραλάμβανε λαθρομετανάστες από τις ακτές της Εύβοιας, όπου έφταναν με πλωτά μέσα από την Τουρκία και τους μετέφεραν με φορτηγό που οδηγούσε ο 23χρονος Αφγανός στο σπίτι στη Νίκαια, ενώ άλλοι τρεις με ΙΧ αυτοκίνητο προπορεύονταν για να ειδοποιούν σε περίπτωση αστυνομικών μπλόκων.

Οι υπόλοιποι πέντε από τη σπείρα ήταν φύλακες των λαθρομεταναστών ,τους οποίους υπέβαλαν σε άγριους ξυλοδαρμούς και απειλές, προκειμένου να αναγκάσουν τους συγγενείς τους, να καταβάλουν 4.000 ευρώ για τον καθένα ώστε να τους αφήσουν ελεύθερους.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.