Skip to main content

«Εξειδικεύεται περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Θεσσαλονίκης»

Σχέδιο δράσεων προώθησης και προβολής σε αγορές-στόχους κοινής επιλογής, με την συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε Διεθνείς Εκθέσεις

Με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Τρυφωνόπουλο Δημήτριο, συναντήθηκε σήμερα η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων που θα συμβάλει στη δημιουργία απαραίτητων συνεργειών με στόχο την προώθηση και προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης διεθνώς. 

Η κ. Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον κ. Τρυφωνόπουλο αναφέρθηκε στην επί σειρά ετών συνεργασία του Ε.Ο.Τ  με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο οποίος και αποτελεί φορέα προώθησης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό και δύναται να συμβάλει στην προσπάθεια του ΕΟΤ για την ανάδειξη Ελληνικών προορισμών city break.

Η κ. Πατουλίδου και ο κ. Τρυφωνόπουλος συμφώνησαν από κοινού να εξειδικευτεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ των άλλων και τους παρακάτω άξονες:

-Σύνδεση του portal του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με τον διαδικτυακό τόπο του ΕΟΤ καθώς και με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαδραστικό βήμα επικοινωνίας της εικόνας της Θεσσαλονίκης ως προορισμός για 4 εποχές και ταυτόχρονα προώθηση και προβολή συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων διεθνούς ενδιαφέροντος εντός και εκτός της χώρας.

-Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων προώθησης και προβολής σε αγορές-στόχους κοινής επιλογής, με την συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και σε λοιπές διοργανώσεις όπου συμμετέχει ή διοργανώνει ο ΕΟΤ.

-Κατάρτιση κοινού προγράμματος-κορμού για τις επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων και ξένων Tour Operators στην Θεσσαλονίκη.

-Συμφωνία  των δύο φορέων για την παραχώρηση από τον ΕΟΤ προς τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης του δικαιώματος χρήσης του Οδηγού της πόλης της Θεσσαλονίκης, την παραγωγή χάρτη της πόλης και άλλου υποστηρικτικού υλικού επικοινωνίας.

Η κ. Πατουλίδου στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον κ. Τσιλίδη Λύσανδρο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.